Собственици на заведения и фитнеси протестират в Перник

OFFNews Последна промяна на 23 януари 2021 в 13:45 1699 0

Снимка БНР

Дни преди националния протест, организиран от ресторантьорския бранш, собственици и работещи в заведения и фитнес зали протестираха в Перник.

Те се събраха пред сградата на Областната администрация, за да изразят недоволството си от продължаващите ограничителни мерки. Протестиращите настояват за рестарт на дейността им, защото загубите им вече са огромни, съобщава БНР. 

Не искаме пари, а отворени врати, това заявиха протестиращите собственици на заведения и фитнес зали в Перник. По думите им в страната се упражнява двоен стандарт спрямо бизнеса.

Ето какво заявиха протестиращи:

„Кандидатствахме и ние по програмата „Запази ме”. Преведени пари няма за един ден. Хората умират буквално от глад. За мене това е нещо, което ми пълни очите със сълзи. За мене не трябва да бъде така“.

„Искаме държавата да ни отвори, за да можем да живеем пълноценно. И да работим. Главно да работим“.

Протестът се е зародил спонтанно. Участниците в него заявиха, че ще се включат и в националния протест в столицата на 27 януари. Собствениците на заведения в Перник са категорични, че ако колегите им в страната отварят заведенията си на 1 февруари, те също ще сторят това и ще бъдат съпричастни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови