Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Сняг на запад, дъжд на изток, а температурите - от минус 3 до 6 над нулата

OFFNews 18 декември 2017 в 06:40 2408 0

След слабите валежи от сняг в Северна България тази нощ сутринта облачността отново ще се увеличи и вплътни и главно в югозападната половина от страната ще вали сняг, в югоизточните райони - дъжд. Ще духа слаб, в Източна България - до умерен северен вятър. Минималните температури ще са от минус 3° до 2°, а максималните ще са между 1° и 6°, показва прогнозата на НИМХ-БАН.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за декември и ще остане без съществена промяна.

В планините ще е облачно с валежи от сняг. Ще духа слаб, по най-високите части – умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра – около минус 5°.

По Черноморието облачността ще е значителна. Слаби валежи от дъжд ще има на места по южното крайбрежие. Ще духа до умерен вятър от север-северозапад, който постепенно ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са 4-6°. Температурата на морската вода е 10-11°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Валежи от сняг се очакват във вторник и сряда, когато температурите ще са между 0 и минус 4 градуса. В четвъртък и петък времето ще остане сухо и студено, със средна минимална температура за страната минус 7 градуса. Малко по-топло ще е в събота, когато отново ще вали сняг, а градусите ще са между минус 5 и 3 над нулата. В неделя, 24 декември, не се очакват валежи. Тогава температурите ще са между минус 5 и плюс 1 градус.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews