Снегорините в София с Евро 6, 30% повече работници в снегопочистващите фирми заради карантините

OFFNews 02 ноември 2020 в 16:05 1815 0

260 снегорина ще чистят столичните улици през зимата. 

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на готовността за работа на почистващите фирми през зимния сезон.

„В новите договори с фирмите, ангажирани с почистването на града, имаме изискване всички камиони да бъдат с двигатели Евро 6“, допълни столичният кмет. "Колегите от Столичния инспекторат проверяват наличната техника, наличните соли, както и персонала, за да сме сигурни, че ще има кой да работи през зимата“ – каза още Фандъкова.

В условията на КОВИД-19 Столичната община е поискала от фирмите да разполагат с 30% повече работници, за да се гарантира почистването на града в случай на работници в карантина. При прогноза за снеговалеж най-малко 2 часа по-рано трябва да има разположени снегопочистващи машини на 67 точки в града, за да могат да реагират бързо. При обилен снеговалеж временно ще се затварят участъци от булеварди, за да бъдат почистени.

Необходимите финансови средства са предвидени в бюджета за тази година. Готова е и план-сметката за следващата година, в която финансовите средства за зимно почистване се запазват. Когато зимата е по-мека, спестените средства се насочват към миене на улиците през лятото. 

Организацията е създадена и очаквам фирмите да свършат своята работа, а Столичният инспекторат да контролира дейността и при необходимост да налага санкции, заяви Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови