Снегът спира утре, очакват се поледици

OFFNews 04 януари 2016 в 05:36 3547 0

Снимка БГНЕС

Валежите ни дават глътка въздух по обяд, привечер от запад започва отново да се сипе сняг. Максималните температури ще са между минус 8 и минус 2 градуса в Северна България и до 2 - 4 градуса в крайните югозападни райони и по брега на морето. 

Утре времето остава облачно, но термометрите тръгват нагоре и няма да вали, според прогнозата на НИМХ към БАН, цитирана от Фокус. В сряда ще се задържи облачно, на места ще превалява, предимно дъжд, ще има условия за поледици. В планините над 1500-1700 м ще вали сняг. Вятърът ще е от юг-югозапад и температурите ще се повишават още.

В четвъртък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще се усили. С прекъсвания, на места ще има превалявания, предимно слаби и най-вече от дъжд, за кратко на места в Северна България - и от сняг. Очакват се поледици. 

След снежната блокада по магистралите вчера движението днес е без ограничения. Изключение има на отсечката от магистрала „Хемус“ между Варна и Белокопитово само в посока Варна-София. Там е ограничено движението на превозни средства над 12 т.

Затворени са „Върбишкия”, „Златишкия” и „Троянския” проходи. През проходите „Рожен” и „Превала” всички превозни средства трябва да се движат с вериги, а камионите без ремаркета и полуремаркета. През „Петрохан” е забранено движението на камиони над 12 тона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови