Quantcast

СМГ втора на международна олимпиада по математика, физика и информатика

Александра Маркарян Последна промяна на 20 януари 2014 в 09:55 3832 5

СМГ се класира на второ място на Международната Жаутиковска олимпиада по математика, информатика и физика.
СМГ се класира на второ място на Международната Жаутиковска олимпиада по математика, информатика и физика.

Софийската математическа гимназия се класира на второ място на Международната "Жаутиковска олимпиада" по математика, информатика и физика.

Тя се проведе от 12 до 18 януари в Алмати, Казахстан, съобщи сайтът smgstars.org. Състезаваха се 57 отбора от 17 държави.

Голямата награда е за Русия, България дели второто място с Беларус.

Българските ученици спечелиха три златни, един сребърен и три бронзови медала.

Състезателите на СМГ се класираха на второ място в отборното класиране.

Златните ни медалисти са Петър Пенков, Нгуен Чи Зунг (математика) и Христо Венев (информатика).

Сребърните и бронзовите медалисти са Емилиян Рогачев (сребърен медал, математика); Велина Иванова (бронзов медал, математика); Иво Дилов (бронзов медал, информатика); Христоско Чаушев (бронзов медал, физика).

Техните преподаватели са Ирина Шаркова, Елена Станчева, Стоян Бахчеванов, Илиан Илиев и Бойко Банчев.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.01 2014 в 14:55

бабите и дядовците(висшисти) на децата получават по 250лв.пенсия.родителите(висшисти) средно 500лв,братята и сестрите им (висшисти)са безработни.как да ги мотивираме ,тези обезверени (а,често пъти и озверени от домашните скандали)деца?недофинансирането води до лоша техническа база и ниски заплати на учителите.там свестни са 10 процента.всички горепосочени , на база на съдбата си са убедени ,че в тази държава ,ако не крадеш,умираш гладен и тъп.как да не напускат страната нормалните,талантливи и ученолюбиви деца?(има и такива).а занапред училищата ще се финансират по критерии,които ще са свързани с реализацията и може да настъпят постепенни промени ,но в сруктурно отношение нещата ,знаете са трагични заради демографията и България ще става все по-неконкурентна.

20.01 2014 в 12:32

Че то не е ли крах и фалит? Почти всички циглета са неграмотни. Куца му нещо на образованието. Да има умни деца. Повечето от тях емигрират.

20.01 2014 в 12:03

Тази статия показва ОГРОМНИЯ проблем на българското средно образование. Всичко е много хубаво, наистина децата са се представили добре, спечелили са си от сега място в най-престижните университети в света, но това става на цената на подготовката на съучениците си. Така се прави общо взето в СМГ, цялата сила на гимназията се впряга за 5-6 човека, защото тези деца, после могат да бъдат сложени за реклама на гимназията и съответно следващата година, когато децата са значително по-малко, заради демографската криза, майките да се избиват за тези места.
Така е във всички известни гимназии - гонят се резултати, състезания, олимпиади, оценки, матури, външни оценявания и тем подобни, а всъщност никой не не го е еня за основната цел на средното образование - да даде добре подготвени младежи и девойки, с обща култура, базови знания, развита логика(най-важното), които вече да се профилират и развият в избрания университет...

20.01 2014 в 11:20

честито на децата, ама кои са първи и кои са участниците, а?

20.01 2014 в 10:59

Как не ви е срам да пускате такива новини... Всички казват, че българското образование е пълен крах и фалит, а вие - спечелена олимпиада...