Сметки за ток бяха изпратени до жена 8 години след смъртта ѝ

OFFNews 05 февруари 2024 в 10:16 2030 2

Електричество

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Сметки за ток бяха изпратени до жена осем години след смъртта ѝ. Според фактурите консумираната и неплатена енергия е от миналото лято. Снахата на "длъжницата" уточни, че има и натрупана лихва по сметката. А от енергото са убедени, че по документи борчът е натрупан от покойницата. Дължимата сума е около 90 лева, предаде Нова тв.

Мария Лалчева е починала през 2016 г., казва снаха ѝ. Подобно уведомително писмо семейството ѝ получава за първи път. Жилището в село Мирково, в което възрастната жена е живяла до смъртта си, вече е продадено.

"Сметката за ток е за месеците юли и август 2023 г. - 48 лв., а с лихвите - 90 лв. Тя си е плащала сметките, не сме получавали уведомителни писма, че не си е плащала сметките. След като тя почина, токът беше спрян. А имотът има нови собственици, които са сменили партидите. Те нямат никакви проблеми със сметките, плащат си ги редовно”, обясни снахата на покойната.

Проверка показва, че новите собственици са сменили партидата на двуфазния ток в къщата, но не и на трифазния. Именно тази стара партида се води на името на Мария Лалчева. Според данните на енергодружеството трифазен ток е използван от новите обитатели на дома именно през лятото на 2023 г. Те обаче отричат това да е вярно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

400

2

демотиватор

05.02 2024 в 11:10

И у гроба те не оставят на мира...

22548

1

dolivo

05.02 2024 в 10:47

е неуредица с текущите ползватели и регистрацията на партидата

 
X

Да помогнем на украинските деца!