Служители на ТЕЦ AES Гълъбово проведоха благотворителна инициатива за 13-та поредна година

223 деца бяха подпомогнати за Коледа с топли дрехи и обувки

OFFNews 22 декември 2022 в 14:43 670 0

деца
Деца от Гълъбово.

Общо 223 деца от Гълъбово получиха подаръци от доброволческата инициатива „Дървото на ангелите“, организирана от ТЕЦ AES Гълъбово.

За тринадесета поредна година в навечерието на най-светлия християнски празник – Коледа, компанията и нейните служители подариха на малчуганите топли дрехи и обувки. За децата, които са ученици в трите училища в Гълъбово, както и в училището в село Обручище, бе организирано и тържество в Младежки център Гълъбово.

„Грижата за общностите, в които AES работи, винаги е сред приоритетите на компанията. За последните години отделените от AES България средства за добруването на хората в района на Гълъбово и Каварна, вложени в различни проекти с обществена значимост, надхвърлят 15 млн. лева“, каза Иван Цанков, изпълнителен директор на AES България.

„Щастлива съм, че моите колеги не спират да правят добро и да подпомагат нуждаещите се, въпреки трудните времена, в които живеем. За мен е чест, че вече за тринадесета поредна година служителите на ТЕЦ AES Гълъбово допринасят нуждаещите се деца в Гълъбово да имат една по-топла и по-щастлива Коледа“, заяви Мариана Геренова, комплексен ръководител на всички производствени активи на AES в България.

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк – „Свети Никола”, край Каварна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови