Сложиха каменни саксии на бул. Витоша. Пазят пешеходците от ванове на терористи

OFFNews 13 декември 2017 в 14:12 9793 3

Големи каменни саксии с теменужки бяха поставени в края на пешеходната зона на столичния булевард Витоша в навечерието на Европредседателството.

Освен за естетика, големите кашпи най-вероятно са там и от съображения за сигурност. Последните тенденции изискват оживени пешеходни зони и и площади да се ограждат с препятствия срещу терористични атаки в камиони и други превозни средства. Специалистите смятат, че именно атаките с камиони са в момента едни от най-предпочитаните от терористите, защото струват евтино и подготовката им е почти невъзможна за проследяване. 

Нападения с врязващи се в тълпа камиони бяха извършени в много европейски градове, като най-кървавото бе през юли 2016. във френския град Ница.

В началото на тази седмица служители на общината поставиха няколко саксии на входа на булеварда, на пресечката с "Алабин". Горната част от пешеходния участък, на пресечката с "Патриарх Евтимий", сега е оградена заради строежа на метрото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21061

2

рамбо

13.12 2017 в 17:45

Пазят се от някакви терористи, но сега всякаква друга техника -линейки, пожарни, снегорини и т.н. също няма да може да мине.

10952

1

Мойри

13.12 2017 в 15:34

А на пресечките на Витоша? Или кохортата на дебелите да може по-лесно да паркира?!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки