Следващата учебна година ще започне на 15 септември

OFFNews 04 февруари 2021 в 10:11 1146 0

Снимка БГНЕС

Красимир Вълчев, министър на образованието

Началото на учебната година на 15 септември е фиксирано със закон и няма планове това да се промени, стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев, който посети днес столичната Професионалната гимназия по транспорт и енергетика „Хенри Форд” по повод връщането на три класа в присъствено обучение.

Февруари и март са рискови месеци от епидемична гледна точка. Виждате каква е ситуацията в целия свят, но няма как обаче да спрем да живеем, учим и да се движим. Образованието е това, за което си заслужава да предприемем премерен риск. Ако ситуацията се влоши, мерките отново ще се затегнат. Опасността учениците отново да се върнат у дома остава, министърът на здравеопазването каза какви са стойностите – 200 на 100 хиляди души заболеваемост, заяви министър Вълчев.

Ситуацията остава непредвидима. Мотивацията на учениците да учат в електронна среда отслабва, коментира още той.

Последните дни имаме множество подадени заявления за продължаване на онлайн обучението, каза още Вълчев, но предстои анализ на данните. По думите му близо 1200 ученици ще останат на обучение в домашни условия.

По-рано началникът на Регионалното управление на образованието в София Ваня Кастрева каза в телевизионно интервю, че 1700 ученици от столицата са поискали да учат в електронна среда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!