След протест: МОН облекчава процедурата за болничен учител

ОFFNews 17 ноември 2017 в 15:45 3769 0

МОН ще облекчи административните процедури за осигуряване на болнични учители за деца, на които се налага да останат дълго време в болница.

Това заяви зам.-министърът на образованието и науката Деница Сачева по време на среща с представители на неправителствената организация "Хан Кубрат".

Вместо семействата да изминават продължителния процес за попълване на необходимите документи, представител на Регионалния център за приобщаващо образование ще ги посещава на място в болницата и ще помага при попълването на формулярите, свързани с осигуряването на преподавател в болницата.

МОН ще изпрати и писма до всички центрове за приобщаващо образование, за да имат готовност да осигуряват свой представител при заявка от болница. Регионалните управления на МОН ще трябва да контролират спазва ли се изискването.

Списък с центровете за приобщаващо образование пък ще бъде изпратен и до всички областни и университетски болници, за да могат да подават навреме информация, че при тях е настанено дете за продължително лечение.

Мярката бе направена след протест на родители и Национално движение "Хан Кубрат" пред сградата на МОН днес.

Протестиращите се обявиха срещу решението на министерството да съкрати педагозите в някои от по-големите клиники в страната, които преподават на деца, болни от рак.

Според организаторите от движението до положението деца, болни от рак, да остават без педагози, се е стигнало след решението на МОН да закрие болничните училища. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови