След мухлясалия кашкавал: проверяват млечните продукти за училищата, вече има иззети в Сливен

OFFNews 01 ноември 2018 в 12:56 1996 0

Проверки за качеството на млечните продукти, доставяни на училищата, започват БАБХ и Държавен фонд "Земеделие". Причината са публикации в медиите за некачествен кашкавал - с мухъл и двоен етикет за срока на годност. За такива случаи в Сливен и Ямбол съобщи OFFNews. Проверявани ще бъдат одобрените по програмата кандидати.

По схемата се доставят прясно пастьоризирано мляко с масленост 2%,  кисело мляко с масленост 2%,  бяло саламурено сирене и кашкавал. Млечните продукти трябва да бъдат произведени в одобрени обекти на територията на Европейския съюз и да бъдат доставяни в индивидуални или неиндивидуални опаковки с ненарушена цялост. Те трябва да отговарят и на други изисквания, посочени в регламента, а при нарушение одобрението на доставчика може да бъде временно отнето или спряно.

Днес Областната дирекция по безопасност на храните в Сливен иззе кашкавал с плесен, предназначен за сливенски училища, съобщи БТА. Експерти от агенцията са извършили проверки по два сигнала за доставка на кашкавал с плесен в училища на територията на Сливен по схемата "Училищно мляко". Откритите млечни продукти с нарушени опаковки са поставени под забрана от инспекторите и са насочени за унищожаване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови