След Лотарията Комисията по хазарта подгони и Еврофутбол

OFFNews 21 февруари 2020 в 20:50 9781 2

След Националната лотария и Компанията "Еврофутбол" е получила акт от Комисията по хазарта за нарушение.

Това съобщават днес Би Ти Ви и БНР като се позовават на свои източници. Преди 4 дни БНТ също съобщи за такъв акт, но официално потвърждение от Комисията по хазарта няма.

Според трите медии нарушението е аналогично като това, заради което тръгна атаката срещу Националната лотария - че държавната такса е плащана върху 20% от печалбата, а не върху 15% от оборота.

Любопитното е, че съдружници на Васил Божков в "Еврофутбол" са братя Найденови, които първи огласиха, че лотарията плаща по-ниската ставка.

Единият от тях - Боян Найденов е управител на "Еврофутбол" в продължение на 7 години до юни 2019 г. Според "Капитал" той лично е подписал последния отчет на "Еврофутбол", в който таксата е сметната по същата ставка.

На зададен от "Капитал" въпрос защо се е получило така, Боян Найденов отговаря, че той и брат му имат само 16% от "Еврофутбол", реално не я контролират, а като управител той е отговарял само за маркетинга.

Участие в "Еврофутбол" има и Елена Динева, жената на Божков, на която беше наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" от 1,5 млн. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови