Славчо Хорозов пред Nostrabet: Пътят на моя Ботев Пловдив е само нагоре

OFFNews 07 ноември 2023 в 10:19 274 0

Отборът на Ботев изигра добро дерби на Пловдив, в което определено бе доминиращ на терена, но заради пропуски не успя да вкара гол и битката приключи при нулево равенство. Продукцията на „канарчетата“ обаче със сигурност е зарадвала техните привърженици и от подобни резултати може да боли, но в никакъв случай не тежи.

Една от огромните легенди на „жълто-черните“ Славчо Хорозов също проследи със затаен дъх битката за тепетата и пред сайта Нострабет представи своята гледна точка за играта на родния си клуб както в тази среща, така и като цяло под ръководството на Душан Керкез.

Г-н Хорозов, как видяхте Ботев в дербито?

Не мога да не бъда доволен от показаното, след като имахме преимущество през цялото време. Съжалявам обаче, че не успяхме да решим мача по-рано, тъй като създадохме достатъчно възможности. Но във футбола това го има, а и щом треньорът на съперника призна, че са спечелили точка, това означава, че Ботев е бил по-добър и е изгубил две.

Защо Ботев не отбеляза гол?

Не бих казал, че опира до липса на класа, след като в предните четири двубоя реализирахме цели 15 попадения. Може би имахме малшанс в завършващия удар, а и напрежението, което съпътства тези дербита, си каза думата.

Коя бе най-чистата ситуация?

Тази на Бароан, когато не подаде на Ивелин Попов. Ако го беше направил, всичко приключваше. Ако трябва обаче да сме честни, техният вратар също бе на ниво и попречи на нашите да се разпишат.

По-уверен ли излиза Ботев от това дерби?

Със сигурност още по-уверен в силите си и с още по-голямо самочувствие. Най-важното е, че в последните си мачове отборът започва да играе така, както на всички канари им се иска и това може само да радва жълто-черната общност.

Справя ли се Душан Керкез и какво успя да подобри в представянето на отбора?

Този специалист с всеки мач показва, че е точният човек за поста. Първо, успя да свали напрежението, което бе породено най-вече поради липса на резултати, а след това да извлича максимума от всеки играч, така че Ботев да играе като отбор, да играе с желание и агресия, да играе атакуващо, да печели и да вкарва много голове. Нещо, с което тимът ни се е отличавал през годините.

Къде има резерви Ботев?

Необходимо е да показва, че може да поддържа постоянно добро игрово ниво, а и някои футболисти още не са разкрили напълно своя голям потенциал и очаквам да го направят по-бързо, за да са по-полезни на отбора и да вдигнат отборната му класа.

Вие бяхте безкомпромисен бранител. Какво мислите за защитата на Ботев в момента?

Спокоен съм, тъй като разполагаме с качествени изпълнители в ариергарда, а и пред тях халфовете и нападателите също полагат колективни усилия, за да сме солидни в дефанзивен план. Радвам се, че наше момче, ботевистче, като Атанас Чернев, развива дарбата си при нас. Харесваше ми и Станислав Работов и дано по-скоро го върнат от дубъла в представителния тим.

Как бихте коментирали възхода на Самуел Акере?

Той е бърз и притежава скоростна техника, но трябва само да е още по-прецизен в последния пас. Иначе за мен вече се е превърнал не само в основен изпълнител, но и един от най-конвертируемите ни играчи.

Как очаквате да се развива оттук нататък Ботев?

Пътят е само нагоре, тъй като разполагаме с всичко – изрядно финансиране и организация, прекрасен стадион и база, добър мъжки отбор, школа, която функционира пълноценно и огромна фенска маса. Имаме и футболисти, които един ден като бъдат продадени, ще донесат приходи на клуба. Визирам Антоан Бароан, Самуел Акере, Уме Емануел и Точукво Ннади, но има и други. Изобщо перспективите пред Ботев са страхотни.

Къде е мястото на Ботев в елита?

Трябва да бъде в първата шестица и съм сигурен, че момчетата ще се борят да влязат в нея. Вече започнахме да компенсираме изоставането и очаквам до края на годината да спечелим колкото се може повече точки, за да имаме добри изходни позиции и актив за атака на Топ 6 напролет.

Отстъпва или не Ботев на някой от другите кандидати за шестицата?

Нека го кажа така. В нашия отбор има много стойност и когато този Ботев играе на 100 процента, смятам, че е в състояние да победи всеки един в елита.

Нуждаят ли се от нови попълнения „канарчетата“ през зимната пауза?

Може да се вземе по един нов във всяка линия, но само ако струва и е по-добър играч от тези, които разполагаме. Разбира се, селекцията ще зависи и от това дали ще има напуснали или продадени играчи.

В тази селекция дали ще попадне Тодор Неделев?

На мен много ми се иска Тошко да завърши кариерата си в Ботев, тъй като е голямо име за клуба. За него е огромно постижение, че още играе футбол, след това, което преживя през юни миналата година в Грузия, и все си мисля, че едно евентуално завръщане при нас би го направило щастлив и отново би изпитал удоволствие от футбола. За Тошко винаги би трябвало да има място в Ботев.

Как очаквате да се представи Ботев в турнира за Купата?

В този турнир имаме традиции, а и не е далеч времето, когато играхме два поредни финала, в първия от които спечелихме трофея. Първият ни съперник в настоящото издание на надпреварата – Струмска слава, сме задължени да го преодолеем и се надявам да го направим в редовното време, за да не си създаваме излишни усложнения. От осминафиналите нататък всичко зависи и от жребия, и дано стигнем колкото се може по-надалеч в тази надпревара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!