Слънцето се показва, вятърът утихва

OFFNews 11 февруари 2016 в 07:23 2457 0

Облаците си тръгват, слънцето се показва следобед за кратко. По-късно през деня обаче от югозапад облачността отново се увеличава. Вятърът утхива. 

Максималните температури ще са между 8° и 13°, в София - около 8°, според прогнозата на НИМХ, цитирана от Фокус. Над Черноморието преди обяд ще има значителна облачност, която ще намалее и в следобедните часове ще е предимно слънчево. Ще духа слаб, по северното крайбрежие умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 9° и 11°. Температурата на морската вода е около 7 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

В планините ще духа умерен и силен западен вятър. Облачността ще намалее, но след обяд над Рило-Родопската област тя отново ще се увеличи. На отделни места по високите части ще превали слаб сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 5°. 

През следващите дни ще има променлива облачност и валежи на места, а следващата седмица температурите ще се качат над 20 градуса. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови