Слънце още два дни, студ и сняг трайно от понеделник

Рекордните валежи вече са три пъти по-вероятни заради глобалното затопляне

OFFNews 14 декември 2017 в 07:49 4049 0

Снимка бТВ

Слънчево време обещават синоптиците за днес и утре, от събота започва да вали дъжд, но остава топло за декември. Студът превзема страната от неделя. 

Вечерта от запад-северозапад ще започне ново заоблачаване. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб до умерен и с него ще проникне хладен въздух и температурите слабо ще се понижат.

Максималните температури днес ще са между 10 и 15 градуса, в София – около 11. 

Въпреки облачната и дъждовна събота, южен вятър ще качи термометрите в източната част от страната и над 15 градуса.  облачността ще се увеличи и ще завали дъжд. Вятърът от юг-югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната и северно от планините; дневните температури там ще са около и над 15°.

През нощта срещу неделя и в неделя от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще има и валежи, предимно от дъжд, които с понижението на температурите по високите полета на Западна България и в Предбалкана ще преминат в сняг, но до вечерта ще спрат. Трайни валежи от сняг започват от понеделник. 

Екстремното време, което наблюдаваме в последните месеци и години, ще се случва все по-често, предупреждава доклад за глобалното затопляне, цитиран от бТВ. Според учените рекордните валежи вече са три пъти по-вероятни заради климатичните промени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !