Слънце и температури до 19 градуса

OFFNews 27 февруари 2024 в 06:30 511 0

лалета

Снимка БГНЕС

Ботаническа градина Варна

Днес над по-голямата част от страната ще е предимно слънчево. Преди обяд в низините и котловините ще се образува ниска слоеста облачност или мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще са между 3° и 8°, а максималните - между 14° и 19°, в София минимална - около 5°, максимална - около 16°, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието облачността ще е значителна, следобед временно ще се разкъса. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 9° и 12°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 10°, на 2000 м - около 4°.

До края на февруари ще се задържи топло за периода с минимални температури предимно между 3° и 8°, максимални - между 15° и 20°, по Черноморието 9°-12°. Вятърът ще бъде от източната четвърт, предимно слаб. Облачността ще е значителна, в сряда - висока и средна, в четвъртък ще се вплътни.

В сряда, в нощните часове, в низините ще се образува и ниска облачност или мъгла, които ще се задържат до обед, по Черноморието и по-дълго. В четвъртък, когато вятърът ще е до умерен, главно в западната половина от страната, ще превали слаб дъжд, в планините над 1800-2000 м - слаб сняг.(НИМХ)

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!