Слънчево време, температурите бавно се покачват

OFFNews 12 септември 2023 в 06:30 959 0

времето

Снимка БГНЕС

Синоптична прогноза

Ще преобладава слънчево време. Атмосферното налягане още малко ще се понижи, но ще остане близко до средното за месеца. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - около 26°, съобщиха от Националният институт по метеорология и хидрология.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа бриз. Максималните температури ще са 24°-25°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

И в планините ще има слънце. Ще духа слаб до умерен източен вятър, който през деня в повечето райони ще стихне, по най-високите части на Рила и Пирин ще бъде умерен от север. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 15°.

В сряда и четвъртък ще бъде с още два-три градуса по-топло и максималните температури ще са между 29° и 34°.

Ще бъде слънчево, с временни увеличения на облачността, а през втория ден около и след обяд над западната половина от страната ще се развие купеста облачност и до вечерта на отделни места там ще превали и прегърми.

Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад и с него през следващите дни ще настъпи бавно понижение на температурите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика