Слънчево време и дъжд на хоризонта

OFFNews 20 юли 2023 в 06:30 1087 0

Море

Снимка OFFNews

Морската вода ще е 27 градуса

Слънчево и горещо време днес, но през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще се развива купеста облачност и на места ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще има условия и за градушки.

Максималните температури ще бъдат между 34° и 39°, в София - около 34 градуса, според прогнозата на НИМХ. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и временно ще се усили, в Дунавската равнина до силен. Само в крайните източни райони вятърът ще остане от юг-югоизток, до умерен.

В планините ще преобладава слънчево време, след обяд и вечерта с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб и умерен, по високите части на Рила и Пирин до силен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 28°, а на 2000 метра - около 20 градуса. 

Слънце ще грее и край морето, на брега термометрите ще се качат до 31 градуса, а сред вълните от 2-3 бала - до 27 градуса. 

В петък и събота ще остане много горещо, с максимални температури между 35° и 40°, втория ден на отделни места и ще надхвърлят 40°. Ще бъде предимно слънчево, но първия ден в следобедните часове над Източна България и планините ще се развие купеста облачност и на отделни места е възможно да превали и прегърми. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика