Слънчево с максимални температури до 10-16 градуса

OFFNews 13 ноември 2021 в 07:20 1070 0

Предимно слънчево ще е над страната днес. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 10 и 16 градуса, показват данните от НИМХ на БАН.

Минималните температури ще бъдат от -3° на места в котловините от Западна България до 3° по поречието на Дунав и по Черноморието, където сутринта ще има мъгли или ниска слоеста облачност. 

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Преди обяд на места ще има мъгла или ниска облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 13°-14°. Температурата на морската вода е 14-15°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра - около 7°.

В неделя в планините и планинските райони ще бъде предимно слънчево. В низините и котловините сутринта ще се образуват мъгли или ниска облачност, които ще се задържат по-дълго в западната част на Дунавската равнина и Горнотракийската низина.

Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Минималните температури ще са близки до 0°, по-високи по Черноморието – около 6°-7°, а максималните ще бъдат между 10 и 15 градуса, по-ниски в районите с трайна мъгла.

В началото на новата седмица с умерен, временно силен вятър от изток-североизток ще нахлува по-студен въздух. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, предимно слаби, в понеделник на повече места в Северна и Източна България, във вторник – в цялата страна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови