Слънчево и топло, до 29 градуса

OFFNews 29 април 2018 в 00:00 2134 0

Слънчево, с повече облаци следобед над планинските райони, ще е времето днес.

Максималните температури ще са между 24 и 29 градуса, в София живакът ще сочи най-много 26, съобщи дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН пред агенция "Фокус". В източните райони максималните температури също ще са по-ниски.

Минималните пък ще са между 8 и 13.

Следобед ще има временни увеличения на облачността в западните райони, но не се очаква да завали.

Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Сутринта на места ще има ниска облачност или мъгла. Ще духа до умерен вятър от изток-югоизток. Максимални температури на въздуха ще са 17°-19°, тази на морската вода - 15°-17°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, в следобедните часове над масивите в Западна България с купеста облачност, но без валежи. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 11°.

До средата на новата седмица ще се задържи предимно слънчево и в по-голямата част от страната - сухо. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България. На отделни места там ще има и краткотрайни валежи с гръмотевици. В понеделник до вечерта вятърът от изток-югоизток ще отслабне и ще стихне, но към сряда отново временно ще се усили. Температурите в източните райони ще се задържат по-ниски, но в останалата част от страната дневните ще достигат 25°-30°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови