Слънчево и топло днес, рязко застудява с дъжд и сняг във вторник срещу сряда

OFFNews 13 април 2020 в 06:00 2741 0

Снимка OFFNews

Днес ще бъде предимно слънчево, с минимални температури между 2 и 7 градуса и максимални - от 19 до 24, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

От северозапад облачността, средна и висока, ще се увеличава. Ще се задържи почти без валежи. Ще духа слаб, предимно югозападен вятър. По-топло с максимални температури между 19° и 24°, по-ниски по морското крайбрежие.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. След обяд облачността ще се увеличи, но валежи са малко вероятни. Ще духа слаб до умерен западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево с временни увеличения на облачността в следобедните часове. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури между 14° и 18°. Температурата на морската вода е 11-12°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Тази сутрин слънцето изгрява в 6:49 часа и залязва в 20:05 часа.

Във вторник сутринта вятърът ще е все още от югозапад, ще е топло: минималните температури ще са между 8° и 13°, максималните - между 18° и 23°. Облачността ще се вплътни. След обяд и през нощта срещу сряда от северозапад на югоизток на много места ще превали дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще нахлува студен въздух. Температурите бързо ще се понижат и на места във високите полета в Западна България дъждът ще се примесва със сняг.

В сряда валежите бързо ще спрат, облачността ще се разкъса, а по-късно през деня и ще намалее. Вятърът ще отслабне, ще бъде от север-северозапад. Ще бъде доста хладно; минималните температури ще са между 2° и 7°, а максималните - между 8° и 13°.

В четвъртък сутринта ще е студено, минималните температури ще са около нулата. През деня ще бъде слънчево и почти тихо и ще започне затопляне.

През следващите дни ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, без валежи. Температурите ще се повишават и в неделя максималните ще са около и над 25°. В събота и неделя средната максимална ще е 26 градуса, а минималната - 9-10 градуса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови