Слабо затопляне днес, на изток термометрите се приближават до нулата

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2017 в 07:30 3263 0

С минимални температури от -15 градуса и мъгла ще започне събота, но през деня на места термометрите ще отчетат половижителни стойности.

Жълт код за опасно ниски температури остава в следите 17 области: Видинска, Монтанска, Врачанска, Плевенска, Ловешка, Габровска, Великотърновска, София град, София област, Пернишка, Кюстендилска, Пазарджишка, Пловдивска, Старозагорска, Смолянска, Кърджалийска и Хасковска.

В ранните часове в равните ще има мъгли или ниска облачност, която ще се разкъса след обяд. Ниската видимост ще се задържи по река Дунав и на места в източните райони от Горнотракийската низина.

Най-студено ще бъде в Западна и Северозападна България. Във Видин максималната температура ше е -4 градуса, а минималната -15 градуса. В София температурите ще варират от -13 до -1 градус.

Над Черноморието ще е облачно, преди обяд и мъгливо. Ще духа слаб североизточен вятър, но времето ще е по-меко. Максималните температури ще са между -3 и 1 градуса, в Бургас до 1 градус. 

Предимно слънчево ще е в планините, където северният вятър ще отслабне до умерен. Максималната температура на 1200 метра ще е -2 градуса, -7 на 2000 метра.