Скръбна вест: почина Мария Мисова, директор на пресцентъра на парламента

OFFNews 27 май 2021 в 12:30 6672 0

Снимка Pixabay

На 26 май 2021 г. внезапно почина Мария Мисова, директор на Дирекция „Връзки с обществеността“ на Народното събрание, съобщи пресцентърът на парламента.

"Мери, както всички я наричахме, сгряваше сърцата ни с топлина и безгранична обич! Беше блестящ професионалист, който следваше и задаваше най-високи стандарти в сферата на парламентарната публична комуникация. Ще я запомним като прекрасен, фин и изключително деликатен човек, приятел, колега", пишат нейните колеги.

Мария Мисова е възпитаник на 91-ва немска езикова гимназия „К. Гълъбов“. През 1995 г. завършва Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Климент Охридски“. В периода от 1992 до 1998 г. е репортер и редактор в „По света и у нас“ на Българската национална телевизия. Автор е на филм за Берлин и за службите на бившата държавна сигурност на ГДР ЩАЗИ. Била е водещ, редактор и репортер в Радио „Дойче веле“ и началник-отдел в Националния съвет за радио и телевизия.

Работи в пресцентъра на Народното събрание от 2001 г., а от 2017 г. е директор на дирекция „Връзки с обществеността“. Мария Мисова владееше пет езика.

Опелото ще бъде на 29 май 2021 г. от 13.30 часа в църквата „Св. Седмочисленици“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови