Скандал с детето на посланика ни в САЩ. Луфтханза обяви България за част от Русия (обновена)

OFFNews 21 декември 2022 в 10:07 14470 15

Георги Панайотов и Джо Байдън
Посланикът ни във Вашингтон Георги Панайотов с американския президент Джо Байдън.

Германската авиокомпания Луфтханза заформи от нищото огромен скандал с детето на българския посланик в САЩ и бивш министър на отбраната Георги Панайотов.

Детето е на 12 години и се прибира само от Съединените щати за България с полет през Франкфурт, а родителите са платили за асистент, който да го придружи до полета за София. Изненадващо обаче от авиокомпанията в последния момент отказват услугата с аргумента, че "България е част от Руската федерация"!

Ето и текста на цялата публикация във фейсбук на Георги Панайотов за случилото се:

Изпращам сина си в България за Коледа. Лети с Луфтханза през Франкфурт за София. Поръчвам му придружител, който да го поеме от пристигащия самолет от Вашингтон във Франкфурт и да го заведе до излитащия самолет за София, защото летището във Франкфурт е огромно, Тео е на 12 години и никога не е пътувал сам. Услугата е платена и компанията потвърждава. В деня на заминаването ми се сервира, че услугата (съдействие на 12-годишно дете) е отменена.
Цитираната от ЛУФТХАНЗА причина е, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е ЧАСТ ОТ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ!!!
Не е виц, а действителен случай, който ми скъса нервите и травмира детето.
Толкова по въпроса за германската пунктуалност!
Какво се е случило с Луфтханза?!

Под публикацията са последвали редица остри реакции, а посланикът ни във Вашингтон уточнява, че детето му вече лети и че екипажът на самолета се е ангажирал на добра воля да съдейства.

"Тоест мислещи хора има, но мислеща авиокомпания няма", казва Панайотов. 

Той посочва и че ако детето не получи съдействие, ще го напътства по телефона как да стигне до полета за София.

Отношение по темата под публикацията на посланика ни взеха и двама други от бившите ни министри на отбраната.

"То това си е за крупно обезщетение! Да не говорим, че трябва да бъде направен и демарш", написа Драгомир Заков и добави - "Че те направо са ти пришили Z. Това си е психически тормоз."

Велизар Шаламанов пък се усъмни в истинските причини Луфтханза да действа по този начин.

"А може би не е грешка, просто бизнеса е по-директен… Просто винаги трябва да разглеждаме всички опции, за да разберем ситуацията. Нека чуем обяснението на Луфтханза, а и ние да знаем, че трябва всеки ден да доказваме, че не сме подвластни на Кремъл, че сме независими, свободни, суверена европейска страна в НАТО - да си го напомняме и да сме сигурни, че и съюзниците го знаят и разбират, а не са ни отписали и да чакат да сме по-ясни", написа той.

По-късно Панайотов благодари на всички за съчувствието. „Както писах, екипажът на самолета е помогнал на Тео да стигне до самолета за България и в момента той чака да се прибере у дома“, допълни той.

Бившият министър определя обяснението на авиокомпанията като абсурдно и скандално, но добави, че няма никакво намерение да търси обезщетение. „Със сигурност, обаче, ще поискам обяснение. Благодаря и за интереса от страна на медиите, но по този случай предпочитам да нямам медийни участия“, посочи още Георги Панайотов.

„За мен няма съмнение, че инцидентът се дължи на неграмотност/полуграмотност/безхаберие. Което е много лошо, но не е драматично, камо ли пък трагично. Дано Тео го възприеме като житейска закачка и дано да не се случва на никого“, пише той.

Посланикът ни в САЩ се обръща и към хората, които „дори в този случай не успяха да надмогнат злобата, била тя лична или на политическа основа“:

„Опитайте се да бъдете добри, да бъдете умни, колкото и да е трудно, опитайте се да бъдете съпричастни към тези, които са в беда. И погледнете по-далеч от носа си. Светът е голям и интересен“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10212

15

Човека

21.12 2022 в 18:31

Когато едно нещо мирише като част от русия, има вкус на част от русия и изглежда като част от русия, много лесно се бърка човек.

1220

14

хr4

21.12 2022 в 17:16

И коя част от твърдението на Луфтханза не е вярна? М?

-529

12

6екеr4о

21.12 2022 в 16:25

Дедо Еврак, па се е надървил, плаши с гюдерията!

-529

11

6екеr4о

21.12 2022 в 16:23

Цитат:
„Опитайте се да бъдете добри, да бъдете умни, колкото и да е трудно, опитайте се да бъдете съпричастни към тези, които са в беда. И погледнете по-далеч от носа си. Светът е голям и интересен“.
Като написано от Дядо Коледа е!

700

10

Буда Банкянски

21.12 2022 в 15:16

БГ се управлява от комунисти със съветско мислене от 77 години насам ! Затова форумните демократи-либерали са ми много, ама много смешни ! Вие въобще осъзнавате ли къде живеете бе , несретници - в съветска кочина, приета в ЕС , защото такава е повелята от Масква !

14469

9

случайно прочетох

21.12 2022 в 14:46

Явно и в Луфтханза има калинки :–))))))))))))))

1000

8

ilian441

21.12 2022 в 14:20

Защо не проверите къде и какво е завършил този хубосник.
После може да кажете ,че германците не са прави.