Скандал около погребението на смазания от кола край Атия Костадин

OFFNews - Бургас 22 ноември 2017 в 17:11 16492 1

Снимка gramofona.com

Загиналият при катастрофата Костадин

Скандал избухна покрай погребението на 16 – годишния Костадин, който бе смазан от автомобил край Атия преди няколко дни. Днес неговият баща Апостол е пристигнал от чужбина, за да погребе сина си. Оказва се, че тялото на момчето е предадено от моргата на една конкретна погребална агенция. Оттам поискали сумата от 1 300 лв. за погребението, както и предложили конкретни адвокати да се заемат с делото за смъртта на детето.

Христо Бардуков, приятел на бащата, поясни, че научили, че трупът бил взет от моргата от някой си Венци, служител на агенцията, който бил свързан с организацията SOS – ПТП.

Как детето излезе от моргата? И е в погребална агенция „Св. Архангел Михаил“. Без съгласието на бащата и на майката – единствените, които трябва да дадат по закон съгласие. А цялата работа е свързана с SOS – ПТП, за да могат да поведат те делата, техни адвокати“, коментира Бардуков.

След като публикува призив за помощ в социалната мрежа, а журналисти се появяват пред офиса на агенцията, от фирмата им предложили по-ниска цена за погребението, поясни той. От агенцията предложили да ги свържат с организацията SOS ПТП, която да поеме съдебните дела, а после да им възстанови парите по погребението от застраховката.

SOS ПТП, за която казва Христо Бардуков е организация, която води дела и помага юридически на пострадали от катастрофи. Зад нея, както и зад погребалната агенция стои един и същи човек - бургазлията Кристиян Киров. Той е информиран дистанционно за случилото се, тъй като пътува към Бургас. Киров уточни, че е разпоредил на служителите си трупът на детето да бъде предаден на другата погребална агенция, избрана от родителите. Той подчерта, че роднини на загиналия Костадин сами са отишли преди скандала в неговата фирма, донесли са и дрехи на момчето. Кристиян Киров не крие, че стои и зад организацията SOS ПТП, и зад погребалната агенция:

По принцип, ако някой адвокат поеме дело при ПТП, застрахователните компании плащат всички разноски по погребението. Нормално е да има някакъв посредник, защото е специализирана материя и някой трябва да се занимава с това нещо. Да предложиш на някой да му свършиш нещо без пари, а да си чакаш после една година парите от застрахователя, не виждам кое е неморалното“, посочва Киров.

Кристиян Киров не отрича, че прилагат подобна практика в някои случаи.

16 – годишният Костадин ще бъде погребан в петък.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

22.11 2017 в 17:44

Оф-а, изключителна липса на професионализъм е да използвате думи като някаква кафява медия - "смазан" и тн. са думички подходящи за пик и др.

Иначе за тия адвокати дето работят с ПТП пострадали - това са най-големите лешояди в бранша - ЧСИ-та и колектори не могат да им стъпят на малкия пръст щото тия се ровят в житейските трагедии на хората и буквално ги изнудват за пари. Мои познати които пострадаха при катастрофа около софия ми разказаха ситуация в която при 3-ма пострадали 2-ма още в шок са притиснати и подписват договор за правна защита и съдействие в адвокат в една от големите болници /държавни/ след което третият отказва - докато не подписва с адвоката, който май имал специална стаичка в болницата, от болницата не съдействат по никакъв начин на пострадалия като дори отказват операция (имал е счупвания). След като подписва договор всичко изведнъж се задейства и е опериран същия ден. Адвокатите имат хора в болниците, в кат и в аварийните които им звънят за всяка катастрофа.