Ситуацията в страната се нормализира постепенно

OFFNews Последна промяна на 03 декември 2017 в 14:52 945 0

Снимка sxc.hu

Към този момент обстановката в най-засегнатите области на страната се нормализира, съобщават от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Информацията е към 13 часа. 

В Кюстендил към този момент нивото на речното корито на река Бистрица от с. Гърляно до с. Долно село се понижава, показва извършената проверка.

Перник: Пожарникари и спасители са реагирали на 13 сигнала за наводнени мазета в областния град. На терен работят 5 екипа, няма застрашени хора.

В София седем екипа на пожарната работят по 15псигнала за отводняване на мазета. Няма застрашени хора.
Продължава дежурството на място в района на яз. Суходол. Нивото на водоема към момента е в норма. При необходимост се изпуска контролирано.

Организирано е превантивно наблюдение на водоемите, които представляват евентуална опасност за населението, ако прелеят.

Смолян: Продължава обявеното бедствено положение на територията на цялата община. Водните количества в язовирите, микроязовирите и хвостохранилищата са в норми. Към момента обстановката е нормална, водите в речните корита са повишени, но няма преливане на водоеми. Създадена е организация за непрекъснато следене на нивата на реките.
В голяма част от областта вали дъжд, по високите части има силен вятър.

В Монтана и Кърджали валежите са спрели, създадена е организация за ежечасно наблюдение на критичните участъци на реки и язовири.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови