Сирийски бежанци задържани на Дунав мост

OFFNews 03 декември 2013 в 12:35 2600 1

 

23 сирийци опитали да преминат нелегално ГКПП Дунав мост, скрити в тежкотoварен камион с турска регистрация. Това съобщиха от "Гранична полиция" в Русе.

Камионът, който превозвал алуминиеви профили за Германия, спрял на граничния пункт за проверка. При огледа станало ясно, че въжето, което се използва за пломбиране на ремаркето, било срязано. По тази причина камионът, с двама турски шофьори, бил изпратен за проверка с митническия рентген. Така станало ясно, че между профилите се укривали сирийците - четири непълнолетни момчета и 19 мъже. Те били натоварени в камиона от България. Шофьорите и пълнолетните сирийци са задържани за 72 часа в ареста.

От "Гранична полиция" уточниха, че преди десетина дни в камион на граничния пункт били открити други 21 сирийци, сред които и две жени.

Продължава тенденцията за намаляване на имигрантите на българо-турската граница след предприетите мерки за ограничаване на миграционния натиск, съобщават от МВР. За периода от 6.00 часа на 30 ноември до 6.00 часа на 3 декември 2013 г. на българо-турската граница са задържани 35 души, от които 12 от Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!