Синдикатът на МВР иска увеличение на заплатите с 12-15% и минимална заплата от 850 лв.

OFFNews 02 ноември 2022 в 09:14 15103 2

МВР

Снимка МВР

Друго категорично условие, според тях, е още през 2023 г. да се въведе необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата.

Синдикалната федерация на служителите в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР) обяви, че подкрепя съвместните действия на КТ „Подкрепа" и КНСБ за пълно компенсиране на инфлацията както в държавния, така и в частния сектор.

Считаме че предложеният от двете синдикални организации ръст на доходите до края на 2022 г., който да компенсира кумулативното нарастване на инфлацията, е задължителен, пишат от синдиката в позиция до медиите.

Абсолютно необходимо е да се предвиди увеличение от 1 януари 2023 г. на минималната работна заплата от 710 до 850 лв., както и ръст на всички работни заплати в частния и бюджетния сектор (с поне 12-13%) и ръст на заплатите на администрацията, която работи на терен (с минимум 15%), посочват от синдиката.

Друго категорично условие, според тях, е още през 2023 г. да се въведе необлагаем минимум, равен на минималната работна заплата и от Нова година да започне  договаряне на препоръчителни индекси за ръст на заплатите в реалния сектор, което да има ежегоден характер.

Споделяме и факта, че има задълбочаване на проблемите във все повече администрации в страната и нарастване на напрежението сред работещите, като служителите на МВР не са изключение, пише в позицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!