Ексклузивно Вървим към избори: Габриел отхвърли меморандума на ПП-ДБ и ги обвини в политическа търговия

Синдикат предлага 1000 лв. глоба за родител, ако не си вземе болното дете от училище до 1 час

OFFNews 14 септември 2020 в 14:49 6567 6

1000 лв. глоба за родител, който до 1 час не прибере болното си дете от училище, предлага синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". 

Това става ясно от поздравление към учителите и всички работещи в сектора по повод престоящия старт на учебната година д-р Юлиян Петров. Според него "в момента тревогите и смущението във връзка със съществуването на Covid 19 са естествени, като при стартиране на учебния процес ще отшумят".

Синдикатът смята, че има много спорни въпроси преди старта на учебната година. Най-спорният момент е становището на министерство на здравеопазването „ученик с един или повече от следните симптоми – повишена телесна температура, кашлица, хрема, задух, болки в гърлото, умора, мускулни болки, гадене, повръщане, диария се изолира незабавно в предназначеното за такъв случай помещение (изолатор), докато не се прибере у дома.“ Отделянето на такъв ученик според експерти ще носи тежки психически последици, но по-важно е, че министерство на здравеопазването пак е забравило да вмени задължение на родителите при цитираните симптоми да не пускат детето си на училище. Ако тази мярка с отделянето в изолирано помещение остане, то тогава трябва да съществува задължение към родителя до час да дойде в училище за своето дете, а в противен случай да има финансова санкция от 1000 лева, заявява Петров. 

В текста на синдиката се казва още: Синдикат „Образование“ не подкрепя хипотезата, която дава право на родителите да избират обучение в електронна среда без здравословен проблем на ученика. Тази възможност, решена от депутатите и направена при натиск от някои родителски организации, е във вреда на ученика, който се лишава от доказано по-добрата редовна форма по лични и субективни съображения на своите родители. 

Синдикатът категорично не приема да се източват бюджетите на училищата при избор на обучение в електронна среда без здравословни причини от родителите. Сега МОН предлага училището, в което е записан ученикът, да превежда 75 на сто от средствата по стандарта за ученик на училището, провеждащо обучението в електронна среда. При прилагане на тази рестриктивна финансова мярка ще се наложат уволнения на учители.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4022

6

Колко трябва да сте КУХИ за да дадете такова предложение?
Спомняте ли си преди няколко години когато "Главанаците"
имаха предложение,да задържат деца до 48 часа без,да уве-
домяват родителите им?
Тези не Ви ли навяват на мисълта,че един К@Р ги е ПРАВИЛ!

4040

5

jovo

14.09 2020 в 16:15

Предлагам 1000 клизми за предложителят на тази идея, до пълно прочистване на съзнанието!

20696

4

Новак

14.09 2020 в 16:07

Май простотията е много по-заразна от COVID -19.
Тамън свикнахме с Бойковите тъпотии и всеки с възможност да се изказва пред медии се изхожда по въпросите къде бива и къде не.
Защо направо не предвидите затвор? Да кажем до 3 години. Така или иначе създават кафези в училищата - направо да свикваме.

11568

3

PetarD

14.09 2020 в 15:26

...учИлището...

11568

2

PetarD

14.09 2020 в 15:23

Тия са ИДИОТИ! Представям си родител, работещ на поточна линия или пък кранист, вдигнал няколко тона над главите на колегите си, как захрвърля всичко и с бясна скорост, минаващ на червено през всички светофари, бърза към учелището, за да отърве глобата.

3810

1

Пенчо бре

14.09 2020 в 15:17

За да се изпълни поставената пред родителите задача от Синдиката, за едночасова реакция, задължително поне един от родителите трябва да има хеликоптер и права за управлението му!