Силен дъжд, градушка и наводнени улици в София (видео)

OFFNews 22 май 2024 в 18:54 6230 0

Улица Коста Лулчев в квартал Гео Милев

Снимка OFFNews

Улица Коста Лулчев в квартал Гео Милев

Аварийните екипи на Столичната община извършват обходи на терен и реагират на сигнали във връзка с интензивния дъжд, придружен с градушка над София, информираха от пресцентъра на общинската администрация.

Екипите са реагирали на сигнали за завирявания в търговски обекти.

Екипите започват отводняване на транспортния подлез на бул. „Цариградско шосе“, който се намира в близост до голям търговски обект. Подлезът е временно затворен за движение.

Извършва се наблюдение на речните корита и общинските язовири, които към този час са в норма, допълват от общинската администрация.

Почти 90 сигнала, свързани с метеорологичната обстановка в столицата, са получени на тел. 112. Основната част от тях са за наводнени приземни етажи, за запушени канализационни шахти и за паднали дървета и клони. Екипите на пожарната служба действат основно на територията на кварталите „Младост", „Мусагеница" и „Сухата река". Към 19 часа над 30 пожарникари отводняват обществени сгради и улична инфраструктура по основни пътни артерии в София.

Силна буря с градушка и дъжд валя в редица столични квартали, както и в софийски села.

В столичния квартал „Младост“ е измерено градово зърно с диаметър от осем милиметра, съобщиха за БТА от Националния институт по метеорология и хидрология. Валежът е около 41 литра на квадратен метър.

В Симеоново валежът е бил осем литра на кв. метър, а в Южния парк – пет.

Ето как ставаше придвижването по ул. "Коста Лулчев" в квартал Гео Милев:

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

    Няма коментари към тази новина !