Сигнал за бомба в Съдебната палата отложи мярката за неотклонение на Яро

OFFNews 08 септември 2015 в 10:12 2525 1

Сигнал за бомба затвори Съдебната палата в София

Сигнал за бомба затвори временно столичната Съдебна палата и отложи за неопределено време заседанието на Софийския градски съд, на което трябваше да се гледа мярката за неотклонение на станалия популярен напоследък автоджамбазин Ярослав Димитров-Яро, съобщи БНР.

Сигналът е подаден към 9.00 часа. В момента Съдебната палата е затворена, а специализирани екипи проверяват за взривно устройство. Отложени са и всички останали заседания, а служителите и магистратите са извън сградата.

Яро стана популярен от видеоклип, на който се вижда как той отмъква автомобил. Това предизвика гнева на премиера Бойко Борисов, който нахока за това зам.-министърката на правосъдието Вергиния Мичева-Русева. От своя страна тя обясни на премиера, че въпросът трябва да се отнесе към съда, който определя мярката за неотклонение на криминално проявени. Тогава Борисов обясни кратко какво според него представлява съдебната реформа: "Кат' стане да му е колата (на собственика, бел. ред.) или „колилото“, или моторът, или къщата да са му цели".  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!