Сидеров обяви гладна стачка

OFFNews 17 ноември 2015 в 13:24 10116 41

Снимка Булфото

Волен Сидеров обяви гладна стачка след като днес лидерът на "Атака" бе задържан за 72 часа с прокурорско нареждане.

За протеста на Сидеров се разбра след изявление на адвоката му Явор Нотев пред столичната следствена служба.

При засилени мерки за сигурност Волен Сидеров и Десислав Чуколов влязоха в Столичното следствие по-рано днес. Двамата бяха привикани, за повдигане на обвинения за хулиганство заради първото им нахлуване в НАТФИЗ, преди деня за размисъл на първия тур на местните избори. Преди това пред симпатизанти, доведени със специални автобуси от цялата страна, лидерът на "Атака" обвини главния прокурор и премиера, че с ареста му целят да го отстранят от политиката и предупреди, че скоро ще дойде денят на възмездието. За да получи призовката си Волен Сидеров се придвижи към официалния вход, носен на ръце, с възгласи "Волен е герой".

По-късно днес от прокуратурата съобщиха, че в ареста е и Десислав Чуколов. На двамата са повдигнати обвинения за хулиганство, извършено с изключителна дързост, а на Сидеров - и за принуда срещу студентка.

Деянията са извършени на 23.10.2015 г. в гр. София в сградата на НАТФИЗ. На 26.10.2015 г. главният прокурор Сотир Цацаров поиска от Народното събрание разрешение за задържането на двамата народни представители, а на 5.11.2015 г. парламентът даде разрешение за задържането им, като преди това двамата депутати се отказаха от имунитета си.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са отказали да подпишат постановленията за привличане на обвиняем, не са давали обяснения и са отказали да подпишат протокола за разпит на обвиняем. И на двамата са връчени постановленията за задържане под стража.

Волен Сидеров и Десислав Чуколов са задържани за срок до 72 часа с прокурорско постановление, предстои внасяне на искане за постоянна мярка за задържане под стража пред Софийски градски съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews