Ще е горещо, но ще има и превалявания

Температурата на водата в Черно море вече е 24 градуса

OFFNews 05 юни 2024 в 00:27 718 0

Българското крайбрежие на Черно море

Снимка БГНЕС

Водата в Черно море вече е с много приятни температури - 23-24 градуса.

През нощта облачността над по-голямата част от страната ще е разкъсана. По-значителна ще е преди полунощ на отделни места в източните и планинските райони, на места там ще има слаби валежи, показва прогнозата за времето на НИМХ.

В по-голямата част от страната ще бъде почти тихо, в Североизточна България – със слаб североизточен вятър. 

През деня ще е предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, има условия и за градушки. Ще духа слаб вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 28° и 33°, в София - около 28°. През нощта срещу четвъртък валежите ще продължат в Централна Южна и в Източна България.

В планините сутринта ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има валежи, гръмотевични бури и градушки. Ще духа умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра – около 15°.

По Черноморието ще предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, но без валежи. Ще бъде почти тихо. Максималните температури ще са 25°-29°. Температурата на морската вода е 23°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх