Шофьорите от Подкрепа: Без нощен транспорт в София и повишение на заплатите

OFFNews 21 февруари 2019 в 14:09 5522 2

Нощният транспорт в София да бъде премахнат, а заплатите на шофьорите на автобуси и тролеи, както и на ватманите, да се повишат значително, иска Федерацията на транспортните работници към КТ "Подкрепа". 

В декларация до столичния кмет Йорданка Фандъкова и зам.-кмета Дончо Барбалов от ФТР поставят 7 искания, чиято цел е да се подобри работната среда в общинските транспортни дружества. 

Разчитаме на разумен социален диалог, който би повишил привлекателността на дефицитните професии в градския транспорт, се казва в документа, подписан от председателя на ФТР "Подкрепа" Илиян Ценов. 

В декларацията се казва: 

Във връзка с възникналото остро социално напрежение сред всички работещи в „Столичен Автотранспорт” ЕАД и „Столичен Електротранспорт” ЕАД заявявяме, че времето за решаване на натрупаните в продължение на десетилетия проблеми изтича. За това ние като отговорна синдикална структура ще работим безотказно по Стратегия изразена чрез следните искания: 

Значително повишаване на основните работни заплати. Въвеждане на паричен коефициент за интензивно движение на водачите. Въвеждане на допълнително възнаграждение за всеки пропътуван километър на водачите. Формиране на основните заплати чрез коефициенти към минималната работна заплата за страната. Премахване на нощния транспорт, обслужван от Столичния автотранспорт. Обособяване на бус ленти и въвеждане на система за управление на трафика. Получаване на трудово възнаграждение за периода на обучение за придобиване на правоспособност за управление на МПС на кандидатите за водачи градския транспорт.

Считаме, че осъществяването на тази стратегия ще реши до голяма степен наболелите проблеми на работещите столичния градски транспорт. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

2

поп Дръвчо

21.02 2019 в 17:47

Синдикатите пак отчетоха дейност с най-, ама най-безсмислените искания.

Градският транспорт в София има недостиг на щофьори и никакви синдикални действия не са необходими.

А нощният транспорт е супер полезен. Това че бакшундерите не ги устройва и са дали едно рамо на инициативата си личи отдалече.

4000

1

IDM

21.02 2019 в 15:38

Защо не вземат да вдигнат на лекарите и медицинските сестри. Единственото дето тея умеят и да въртят геврека. Другите това го умеем за да отиваме на истинската си работа!