Шефът на Уолтопия: Евала на Цветанов! И аз не искам да плащам данъци, ама ме е страх

OFFNews 12 април 2019 в 07:19 40402 6

Основателят на Уолтопия Ивайло Пенчев публикува ироничен коментар във фейсбук по повод актуалния скандал Апартаментгейт, който тресе държавата трета седмица.

Според екстравагантния бизнесмен хора като Цветан Цветанов, Цецка Цачева са достойни за възхищение, тъй като са декларирали сделки на по-ниска себестойност и са успели да спестят ДДС и общински данъци за десетки хиляди.

Пенчев признава, че и той не иска да плаща данъци, но не е разполагал със смелостта да де опълчи на системата по подобен начин.

А представяте ли си, че всички ние, дето сме нетни данъкоплатци съберем смелост и поискаме да плащаме само за извършени конкретни услуги по пазарни цени, а не за абонамент (какъвто са данъците) срещу който не е ясно какви услуги и на какви цени получаваме, пита се бизнесменът.

Ето и пълния текст на мнението му:

Искам да поздравя Цветан Цветанов, Цецка Цачева и всички други смели мъже и жени, дръзнали да декларират сделките си на по-ниска стойност и спестили ДДС и общински данъци за десетки хиляди!

Евалата хора!

И аз не искам да плащам данъци, защото не съм участвал в договарянето на сделката относно тях.

Родил съм се със задължението да плащам процент от това което изкарам и с безсилието да договаря този процент.

Като един роб.

Всички сме така.

Но виждам пламъка на бъдещия огън!

Има смели хора в тази държава, готови да се опълчат срещу тази изконна несправедливост!

Евалата смели хора!

Искам да съм като вас, но не ми достига смелост.

Знам, че повечето от нашите сънародници също искат да изповядват сделките си на данъчна оценка и да доплащат кеш, който са скътали от необложените с данъци доходи, но само най-смелите измежду нас го правят.

Шубето е голям страх!

А представяте ли си, че всички ние, дето сме нетни данъкоплатци съберем смелост и поискаме да плащаме само за извършени конкретни услуги по пазарни цени, а не за абонамент (какъвто са данъците) срещу който не е ясно какви услуги и на какви цени получаваме?

И който ни се вменява с раждането ни, заедно с първородния грях?

Смели хора като Цв. Цветанов, Цецка Цачева и колеги ми дават надежда, че не само аз намирам данъците за несправедливост.

Евалата хора!

Ах, летете ескадрони!
В устрема ви милиони погледи са прикован със надежда и любов!
.....
За тези редове ми напомня тази смела постъпка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8045

6

Edi Machikyan

13.04 2019 в 01:06

Е, ама има и други смели хора (бизнесмени) дето избягват да плащат осигуровки. То май "андрешковците" са най-ясно различими по високите етажи на обществената ерархия. Колкото по-високо, толкова по-ярки"андрешковци" виждаме. Най-отгоре са политиците във властта, следва обкръжението им, бизнеса и накрая гражданите.

10372

5

elbarbudo

12.04 2019 в 14:17

лоши думи за артекс да не чувам. това са едни много добри и честни бизнесмени, а и да не забравяме, че са кумове не на кой да е, а на самият лозан панов - борецът с мафията!

4245

4

rrr11

12.04 2019 в 13:36

Смешник. Критикува герберите а защитава Артекс, при положение, че делавеарата е и от двете страни. Да не говорим, че Артекс са от най-големите мошеници, придобиват терени и разрешителни с фалшификации и подкупи. Пенчев защо забравя да спомене и на Мирянови семейните приятели Панови, към групичката укриващи данъци.

4000

3

Дядо Йоцо

12.04 2019 в 11:07

Недоразумението което обяснява как са вредни еврофондовете и в същото време усвоява милиони. Но са вредни само когато му искат ресто. Да каже колко върна от София Смех Парк

10571

2

Hissarion

12.04 2019 в 10:39

Защо не публикувате и другия му коментар, в който възхвалява Артекс като невинни жертви на подлата държава? Може би патологичният егоцентризъм и извънградският тарикатлък помагат в работата, но в публичните изяви за щастие предизвикват основно отвращение и насмешка.

9011

1

doctuur

12.04 2019 в 08:56

Ивайло Пенчев не вярва в допълнителни привилегии и социална отговорност към служителите.
Натоварване: ще кажа само че съм работила и в други много по-натоварени фирми, но истината е, че най-големия проблем за мен е негативния и егоцентричен Ивайло Пенчев. Селянин забогатял и напомнящ на Бай Ганьо. Човек, който сравнява служителите си с КУЧЕТА показва за какво иде реч.
Потенциал: Никакъв шанс за развитие. Вървят напред само гъзолизците.
Колеги: Змиярник, всеки злорадства и говори зад гърба на другия. Да не говорим и за отдел маркетинг и ЧР. Девъчките там са като метреси.