Шефът на СОС спря сделка с общински имот, предложена от кмета на Овча купел

OFFNews 22 юни 2022 в 10:20 2919 0

СОС

Снимка БТА архив

Георги Георгиев се противопостави на продажбата на общинска собственост

Председателят на СОС Георги Георгиев спря продажбата на общинска част от имот в район Овча купел - 62% от общия дял на терена, която предлага кметът на района Ангел Стефанов. 

Докладът на кмета не беше гласуван на заседанието на комисията по финанси заради Георгиев, който апелира съветниците да го разгледат внимателно. 

„Неколкократно сме заявявали, че в случаите, когато Столичната община е собственик на по-голямата част, следва да се търсят възможности за право на строеж, без общината да инвестира собствени средства. Наш приоритет е строителството на нови сгради за ясли и детски градини, както и за общински жилища и затова за мен подобни имотни сделки не трябва с лека ръка да получават одобрението от градския парламент", посочи Георгиев.

В доклада си, включен в дневния ред на утрешното заседание на СОС, районният кмет предлага Столична община да прехвърли на съсобственика „Грийн сити инвестмънт“ ООД, представлявано от Георги Чобанов, собствените си 745 идеални части от поземлен имот с обща площ 1235 кв. м. Пазарната оценка, определена от сертифициран оценител, е по 447 лева на квадрат или 332 875 лева без ДДС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови