Шефът на СОС : Новосформираното гето в Лозенец ще бъде премахнато

OFFNews 16 май 2023 в 11:07 3869 2

Гето в Лозенец

Снимка СОС

Недовършени сграда в Лозенец са превърнати в гето

Започва почистването на незаконното гето в столичния район Лозенец. След сигнал на граждани, че в няколко недовършени жилищни сгради са се самонастанили обитатели, които създават редица проблеми на живеещите в съседство, председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев отиде на място и се срещна с хората от района. 

"Гражданите се оплакаха от системен тормоз, кражби и посегателства, причинени от новите им съседи, които нямат право да ползват невъведени в експлоатация сгради и живеят в тях без електричество и течаща вода. Инвеститорите в жилищните сгради са бездействали и затова се е стигнало дотук. Оказва се, обаче, че проблемът е много по-голям. Незаконни обитатели има в още 7 сгради в комплекса. С гражданите и представители на МВР направихме оглед на изоставените жилищни сгради. Те не бяха заградени или обезопасени. Превърнали са се в сметища с опасни шахти и агресивни бездомни кучета. Представителите на МВР, с които обърнахме внимание на проблема, си влязоха в ролята и извършиха проверки на самонастанилите се лица, които са превърнали незавършения комплекс в гето.“, коментира Георгиев. 

Шефът на градския парламент изиска незабавна проверка на собствеността на сградите от районния кмет на Лозенец Константин Павлов, който има правомощия да направи проверки, да разпореди обезопасяване на сградите и да глоби собствениците за проявената от тях безотговорност.

По разпореждане на заместник-кмета по екология Десислава Билева ОП "Екоравновесие" направиха проверка за бездомните кучета в района, които са притеснявали децата и техните родители, посочи още Георги Георгиев.

"Благодаря на гражданите, които се обърнаха към нас, исканията им са разумни и затова реагирахме веднага с МВР. Ние правим всичко по силите си, за да е ясно, че общината няма да позволи такова безобразие в 21 век.", допълни шефът на СОС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

2

Деспин Митрев

19.05 2023 в 11:22

Нашата улица е в дупки, тротоара няма плочки - калище(но сложиха колци против паркиране - Мара втасала) пешеходците вървят по улицата. Данъка+такса смет на апартамент е над 1000 лева, има две преливащи кофи за смет за над 5 кооперации. Според мен се краде и се пренасочват стредства с цел крадене. Преди да се вдигне данъкът трябва да се асфалтира улицата, да се оправи сметосъбирането а преди да се сложат колци трябва да се оправи тротоарът. Не желая да плащам чуждия масраф!!! То за 1200лв на апартамент, кмета трябва да идва и лично да ми изяжда отпадъците!

-329

1

6екеr4о

16.05 2023 в 12:09

Познавам лично този млад мъж, напълно адекватен и енергичен, Хвала!