Шефът на парламента Вежди Рашидов с аудиенция при папа Франциск

OFFNews 25 януари 2023 в 17:08 1734 2

Снимка Пресцентър на Народното събрание

Вежди Рашидов и папа Фрациск

Председателят на Народното събрание Вежди Рашидов е бил приет на лична аудиенция от главата на римокатолическата църква папа Франциск във Ватикана, съобщи пресцентърът на парламента. Аудиенцията е била в рамките на специалната проповед на папата по повод последния ден на Седмицата на християнското единство.

По време на разговора председателят на Народното събрание пожелал на Негово Светейшество много здраве и сили в мисията му за постигане на мир по света. Вежди Рашидов поднесъл на папа Франциск поздравите и уважението на българския народ. От своя страна папа Франциск благословил председателя на парламента и целия български народ и пожелал да бъдем заедно в работата и молитвите си за мир и благоденствие.

Рашидов е поднесъл като дар на Негово Светейшество папа Франциск копие на съд от Вълчитрънското златно съкровище. Подаръкът представлява съд, съставен от три бадемовидни тела, свързани помежду си с тръбички и с една обща тройно разклонена дръжка, така че да образува система от скачени съдове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews