Семейството на кмета на Харков вече е в София

Путин бомбардира жестоко града за отмъщение, че не обявихме Харковска народна република, заяви проф. Михаил Станчев

OFFNews 21 март 2022 в 09:17 6324 0

Снимка БГНЕС

Чувствам се добре. Тук е тихо, спокойно, мирно, няма бомбардировки. Страшно е да се събуждаш посред нощ от бомбардировки, аз едва вчера се събудих в 6 сутринта, преди се будех в 3. Това разказа пред БНТ проф. Михаил Станчев от Харков, който успя да се евакуира след бомбардировките в града.

Вчера пристигна семейството на кмета на Харков и аз им помогнах да се настанят тук. Сърцето още ме боли и ще ме боли дълго, защото това, което продължава в Украйна е ужасно, призна проф. Станчев.

Според него светът е изпуснал явлението Путин още през 2000 г.

Възприеха го като нов лидер на Русия, с който може да има диалог. Изпуснахме времето още от 2008 г. от неговата реч в Минск за войната в Грузия. Никой не помисли, че това е началото на една инвазия, естествено, изпуснато е и времето от 2014 г., допълни проф. Станчев.

Според него това, което се сменя в Украйна, са олигарсите, които разграбват държавата през годините така, както и руските.

Всеки един олигарх в Украйна е свързан с Русия. Те са кумове и не знам още какви, допълни професорът.

Той уточни, че майданът по времето на Янукович е резултатът от това, че политиците са се отказали от усилията за влизане в ЕС. 

Според него Путин напомня на Хитлер.

Путин съумя да направи украинците още по-украинци, а това е сериозен знак. Харков беше жестоко бомбардиран и аз мисля, че това е отмъщението на Путин, че през 2014 г. отказахме да се обяви Харковска народна република, смята професорът.

700 жилищни блока са унощожени, допълни той. Засега нямам информация какво се случва с жилището ми, не знам дали ще мога да се върна, обясни преподавателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!