Село Палатово е без вода, а причината е намалените количества за ТЕЦ-Бобов дол

OFFNews 04 февруари 2020 в 15:37 1969 0

Кюстендилското село Палатово, в близост до ТЕЦ-Бобов дол, е без питейна вода заради значително намаленото количество вода, което се подава за централата, съобщи БНР. 

Подаването на питейна вода за селото зависи изцяло от системата за ползването на вода от ТЕЦ-а, обясни шефът на ВиК-Дупница инж. Илия Илиев. Той добави, че "Напоителни системи" подават вода към ТЕЦ-а, след което там в пречиствателна станция се преработва тази вода и с помпи се качва за резервоарите на селото. Палатово няма алтернативен водоизточник.

"И за село Палатово от няколко дни, понеже водата за ТЕЦ-а е спряна или е в ограничено количество, не са подавали вода. Преди малко се чух с кмета на селото да пратим водоноска. Трябва да се реши този проблем. Аз съм го поставил и пред МОСВ, че съществува такъв проблем", допълни той.

Същевременно от "Басейнова дирекция" са спрели водата по едната от мрежите за най-голямото село в Кюстендилско - Яхиново.

Селото има два водопровода - единият е на ВиК за питейна вода, а другият е на "Напоителни системи" за битови нужди. Тази вода сега от няколко дни е спряна, но проблем с питейната вода за Яхиново няма, увери кметът Софка Скоклева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews