Седмицата започва със слънце, нов сняг довечера

OFFNews 25 януари 2016 в 06:28 4333 0

Седмицата започва със слънце, през нощта обаче облаците се увеличават и ще завали сняг. Жълт код за ниски температури е обявен за 17 области - Кюстендил, Перник, София-област, София –град, Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен и Добрич.

Минималните температури в Южна България ще са между минус 5 и минус 10 градуса, в Северна - между минус 10 и минус 15 градуса, на отделни места и по-ниски, според прогнозата на НИМХ към БАН. През деня ще е малко по-топло от вчера, с максимални температури от минус 6-7 градуса в районите с по-трайна мъгла, до 4-5 градуса на места в Южна България. 

В северозападните райони снегът ще премине в дъжд и ще се образуват поледици. 

Над Черноморието облачността ще е променлива, по-значителна в началото и края на деня. Все още без валежи. Ще духа слаб западен вятър, който по-късно ще се ориентира от югозапад. Максималните температури ще са от 0 до 3 градуса. Температурата на морската вода е 4-5 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала. 

Над планините повече слънце ще има преди обяд. След пладне облачността от запад ще се увеличи.
Валежи от сняг ще има през нощта срещу вторник. Вятърът ще е умерен, по високите и открити части и силен от северозапад.
Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 3 градуса, на 2000 метра - около минус 8 градуса.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх