Седмицата започва с мразовито утро

OFFNews 22 януари 2024 в 06:02 1332 0

Времето

Снимка БГНЕС/архив

Мразовито ще е утрото днес с минимални температури между минус 8° и минус 3°, малко по-ниски в котловините от Западна България.

През деня времето ще е слънчево и почти тихо. Преди обяд на места в низините и котловините все още ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност, но след обяд видимостта ще се подобрява.

Максималните температури ще са между 1° и 6°, в София - около 3 градуса, според прогнозата на НИМХ. 

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен североизточен вятър, който до вечерта ще отслабне и ще се ориентира от север. Максималната температура на 1200 метра ще е около 1°, а на 2000 метра - около минус 4 градуса.

Сутринта на места, главно по южното крайбрежие, ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня по Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб североизточен вятър. На брега термометрите ще се качат до 5°, а сред вълните от 2-3 бала - до 9 градуса. 

Утре вятърът ще се усили, минималните температури ще са между минус 10° и минус 5°, а максималните - между 0° и 5°. В сряда вятърът ще отслабне и ще се ориентира от запад, температурите слабо ще се повишат. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността. През следващите дни ще бъде доста ветровито. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика