Седмицата на бащата е

OFFNews 05 ноември 2018 в 16:50 1848 0

Днес започва Седмицата на бащата. Традиционно тя се провежда през втората седмица от ноември и е част от националната кампания "Да бъдеш баща". 

Началото на тазгодишната инициатива съвпада с отбелязването на световния ден на мъжа - 5 ноември.

Тази година кампанията е посветена на балансираното хранене и здравословния начин на живот. Под мотото „Истински chef“, бащите са предизвикани да готвят - да приготвят вкусна и здравословна храна за децата си у дома или да организират празници в детските градини и училища.

Инициативата се провежда за шеста поредна година и подкрепя равнопоставеното участие на мъжете в живота на своите деца.

Татковците могат "официално" да се възползват от възможностите да се включват в различни активности, с които да прекарат  време с децата си и да подпомогнат успешното им емоционално и социално развитие. Според учените връзката между баща и дете е от първостепенна важност за психичното здраве на подрастващите.

По повод Седмицата на бащата повече от 100 различни институции и организации у нас се включват в организирането на разнообразни събития и дейности, в които бащите могат да участват. 

В периода от 5 до 11 ноември в Спортна база София ще има безплатни занимания за бащи и деца по плуване, волейбол, баскетбол и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови