Съвети при закупуване на диван

OFFNews 14 юли 2022 в 16:00 943 0

диван

Снимка Дискрет

диван

Когато става дума за обзавеждане на ново жилище или реновиране на старо, покупката на диван е неизбежна стъпка от процеса. Често, вземането на решение какъв диван да закупите за дома не е лесна задача - има прекалено голям избор от модели, материали, удобства и дамаски. Ако сте решили да направите покупка на диван за вашия дом, тази статия ще ви бъде от изключителна полза - ще ви дадем насоки как да направите най - правилния избор, на какво да обърнете внимание и какви въпроси е добре да си зададете при покупката на диван.

1. От какъв диван се нуждаете?

Първият въпрос, който трябва да си зададете, е от какъв диван имате нужда? За да улесним максимално процеса за вас, сме подбрали някои от най - честите въпроси, които трябва да си зададете преди да губите ценно време в безцелно търсене на правилния диван:

● Какъв размер диван е подходящ за пространството, което имате?

● Диванът ъглов ли трябва да бъде?

● Трябва ли да има разтегателен механизъм?

● Имате ли нужда от ракла за съхранение?

● От какъв тип дърво трябва да е изработена основната конструкция?

● Какъв тип дамаска трябва да има?

След като намерите отговор на тези въпроси, можете да се насочите към разглеждането на актуалните предложения на пазара.

2. Какъв е Вашият бюджет за закупуване на нов диван?

Разбира се, всеки иска да си закупи качествен диван, който да не започне да се прокъсва след първата година. В повечето случаи обаче, цената на един качествен ъглов диван би могла да достигне размера на месечния Ви доход. Пресметнете внимателно бюджета, с който разполагате. В случай че актуалните предложения на пазара надхвърлят определения бюджет, можете да отложите с няколко месеца покупката, да направите компромис с размера на дивана или част от функционалностите.

3. Какви са преобладаващите цветове във Вашия дом?

При избора на дамаска за дивана е важно да бъде съчетана с цветовата гама на стаята, в която ще бъде поставен, без значение дали е хол или всекидневна. Диванът постоянно ще бъде пред очите Ви и е препоръчително да си подхожда с цветовете на килима, стените, както и мебелите в помещението. Имайте предвид че по-светлите цветове дамаски изискват повече и по-често почистване. При избор на вида дамаска трябва да се съобразите с това дали имате домашни любимци и деца. Ако имате, е желателно да изберете по-тъмен модел, чиято дамаска се почиства лесно и бързо.

4. Защо да изберете мебели Дискрет за Вашия нов диван?

Мебели Дискрет е един от основните производители на мебели в България. Производители са на мебели за обзавеждане на дневна, кухня, детска стая, антре и други.

● В уебсайта ще откриете голямо разнообразие от модели, размери и цветове дивани на достъпни цени, които ще направят дома Ви уютен и елегантен.

● При направена поръчка над 300 лв. ще получите безплатна доставка до всяка точка на страната.

● Получавате 24 месеца гаранция на всички продукти произведени от мебели Дискрет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови