Съпругата на бившия шеф на Фонда за деца на разпит в ГДБОП

OFFNews 09 май 2016 в 17:32 4004 1

Съпругата на бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров - Мария, даде показания в ГДБОП тази сутрин. 

Тя е представила своите данъчни декларации за доходи, удостоверяващи заеманата от нея висша банкова позиция.

Заедно с адвоката на съпруга си тя е поискала на семейството да бъдат върнати иззетите при акцията по задържане на Александров ценности. 

Адвокатът на Александров Диана Ангелова обясни, че ще депозира молба за това, като към нея ще приложени всички сертификати, удостоверяващи произхода на монетите. Отделно от това в монетния двор има списък кой какви монети е закупувал. 

По думите ѝ са допуснати редица нарушения при обиска - например, в описа съществува "папка с документи", без да е ясно какво съдържа тя. Часовниците пък били описвани като "сребрист" и "златист".

Освен това Павел Александров не е имал достъп до сейфа с ценности, за който разследващите обясняват. Той е бил нает от съпругата му и първия ѝ мъж, вече покойник.

Част от действията на разследващите Ангелова определи като преднамерени, с цел Александров да бъде унижен. 

Обвиненията срещу бившия директор на Фонда за лечение на деца Павел Александров са схематични, преписани текстове от Наказателния кодекс, подчерта Ангелова. 

Според Диана Ангелова Павел Александров няма как да е одобрявал сам плащания. Всички те са минавали през Министерството на здравеопазването за одобрение и всичко е съгласувано с обществения съвет на Фонда.

По отношение на обвиненията, че е работил само с Гюрай Ходжев, Ангелова заяви, че той е бил единствен представител на турска болница в България и допусна, че с ареста на Александров е възможно да се цели и удар по Ходжев и дейността на турската болница.

Заповедта за уволнение на Александров е била подготвена предварително, което говори, че целта е била назначаване на друг човек, каза още Диана Ангелова, като допълни, че обвиненията срещу бившия шеф на Фонда за деца са написани схематично и са преписани текстове от Наказателния кодекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

1

Izalina

09.05 2016 в 18:25

Докато се занимаваме с "криминалната" страна на историята, електронният регистър на сайта на ЦФЛД е замръзнал на 03.05., докато хората в очакване се насочват да следят именно там!??! в същото време в тв-новините тържествено се съобщава, как "още 5 деца заминават за лечение"
Нещо?