Само визуална ли е ролята на тунинг броните?

OFFNews 01 април 2019 в 17:39 1811 0

Снимка Wikimedia

Тунингована Тойота Марк II.

Автомобилостроенето е една от най-бързо развиващите се индустрии в световен мащаб. Любовта и манията по колите за доста от нас се е превърнала не просто в предизвикателство, а в непреодолимо желание непрекъснато да освежаваме и подобряваме визията на превозното средство. Независимо от това, че доказани инженери, работещи във водещи компании за производство на автомобили ежедневно се стараят да подобрят и намерят най-подходящите визуални ефекти за автомобилите, мнозина от шофьорите доста се увличат по съвременния тунинг и придаването на индивидуален стил на колата си. Такива возила несъмнено привличат вниманието, с поставените туниг брони, спойлери, халогенни фарове ангелски очи, подобряването на интериора.

Броните, поставени на предната и задната страна на автомобила имат ролята да намалят силата от евентуален удар с друга кола или друго препятствие, като дърво, бордюри, стена. При съвременните превозни средства, броните не са просто предпазно средство, а един от методите за създаване на модерен тунинг, който безспорно променя визията на автомобила. Първите произвеждани леки автомобили са били с метални брони, но в съвременното автомобилостроене материала се заменя с доста устойчиви видове пластмаси. Оказва се, че тунинг броните от пластмаса имат много по-омекотяващ ефект от удар, отколкото тези, изработени от твърд метал. Теке не само се предпазва самото превозно средство, но и возещите се в него хора, от така наречения камшичен удар.

Предимствата на тунинг броните не спират до тук. Това, което привлича почитателите на спортния тунинг да сменят визията на автомобила е и факта, че броните от пластмаса са сравнително евтини и достъпни. Освен това те са лесни за ремонт при малки повреди и не се налага да бъдат сваляни от автомобила за да бъдат ремонтирани. Любителите, които имат афинитет към тунинговането на автомобила си лесно могат да демонтират старата броня с нова без особени усилия. Така колата не само променя дизайна си, но е значителен ефекта и върху аеродинамиката на превозното средство.

Вижте още на адрес Autopro.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови