Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Съдът прибра имущество на Станислав Методиев-Сиси за 200 хил. лв.

OFFNews 16 юни 2014 в 14:20 2620 0

Софийският градски съд (СГС) отне имущество за 198 830 лв. от Станислав Методиев и съпругата му по искане на Комисията за отнемане на незаконо придобито имущество (КОНПИ).

Решението, което е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, не е обжалвано и е влязло в сила. Станислав Методиев, известен като Сиси, излежава присъда по множество обвинения по реда на НК, сред които лихварство и изнудване.

По искане на КОНПИ в полза на държавата от Методиев и съпругата му се отнемат апартамент в София, средствата от продажба на автомобил и сумите, които той е дал като заеми срещу ипотеки върху два недвижими имота в Перник. Искът на комисията е изцяло уважен от съда.

Станислав Методиев, известен като Сиси, получи 30-годишна присъда за убийството на Цветелин Карпузов, Биляна Кръстева и Кирил Христов. Той има и 18-годишно наказание за ликвидирането на Николай Христов-Хайо.

Според медийни публикации, Сиси е виновен за смъртта на още дузина лица. Станислав Методиев беше осъден още за лихварство и изнудване.

Решението за конфискацията, което е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, не е обжалвано и е влязло в сила.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews