Съдът отказа да пусне Герман Костин от ареста

OFFNews Последна промяна на 06 август 2015 в 13:52 2599 1

Съдът отказа да пусне Герман Костин от ареста

Герман Костин, който е обвинен за убийството на петгодишния Никита, чието тяло беше намерено в куфар край село Пасарел, остава в ареста. 

Софийският апелативен съд (САС) отказа да пусне руснака на свобода. Освен за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев, Костин е обвинен и в убийството на майка му Анна Леонтиева.

През март в района на Пасарел беше намерено тялото на момче в затворен куфар. Още при първоначалния оглед бяха констатирани следи от насилие. През месец май прокуратурата задържа и обвини Герман Костин за умишленото убийство на детето.

Руският бизнесмен е бил офицер ветеран от Афганистан, който се е хвалел пред приятели, че е разпоредил ликвидирането на цяло село за неподчинение. Също така той има много различни документи и имоти по света, като е посещавал страната ни дегизиран.

Главна улика, която свързва Костин с убийството, са следи от негово ДНК по кърпата, с която е бил увит трупът на момченцето. По клетките на моблиния оператор и записи от камери той е бил засечен в района на Пасарел, както и в Приморско, където бе убита майката на детето.

Малкият Никита и майка му, за убийството на които е обвинен Костин.

Записите от видеокамери на Агенция “Пътна инфраструктура” пък показаха, че Герман е бил засечен с автомобила си от 13:00 часа на 8 февруари до 06:20 часа до 10 февруари в района, където е намерено и тялото на Никита. Предполага се, че детето е било убито точно в този интервал от време.