Събор в "Петрова нива" за годишнината от Преображенското въстание

OFFNews 23 август 2014 в 13:50 9288 0

Паметникът на "Петрова нива"

С национален възпоменателен събор в местността „Петрова нива“ ще бъде отбелязана 111 годишнина от Илинденско-Преображенското въстание.

За втора поредна година в програмата е включена и възстановка на историческите събития от 1903-а година, съобщи БНР.

За първи път честванията на годишнината от Илинденско Преображенското въстание ще преминат под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова, каза кметът на Малко Търново Илиян Янчев.

Възстановка на избухнването на Преображенското възстание ще бъде представена тази година, уточни председателят на тракийското дружество в Бургас Тодор Ангелов.

Съборът започна в 10 часа с фолклорна програма. В 15 часа в музея ще се проведе научна конференция, посветена на 111-годишнината от възстанието.

В 20 часа ще се проведе възстановка и от 20.30 часа е официалното откриване с официалните гости, на което ще присъства и вицепрезидентът на Република България Маргарита Попова

Община Малко Търново продължава кампанията за събиране на средства за възстановяването на паметника в местността „Петрова нива“ , който се разцепи и започна да се руши преди 2 години. Вече е активен и дарителски SMS номер в подкрепа на инициативата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!