Съавтор на проекта пред „Св. Седмочисленици”: Това още е строителна площадка

OFFNews 06 октомври 2018 в 11:30 10366 1

Снимка бТВ

Това е строителна площадка, не е завършен проект. 

Така арх. Радомира Методиева защити предизвикалия сериозна полемика ремонт на градинката пред столичния храм „Свети Седмочисленици”, на чийто проект е съавтор, по бТВ. 

Тя подчерта, че е спокойна за крайния резултат – въпреки гневните коментари на граждани, политици, архитекти и строителни инженери за качеството на цялата реконструкция на ул. „Граф Игнатиев” и прилежащите площи и въпреки протеста вчера пред общината, по време на който се чуха призиви за оставки.

„Целите на екипа, включително строители, проектанти, надзор и възложители, е този проект да се случва по най-публичния и обществено достъпен начин”, подчерта архитектът. Тя припомни цялата процедура, започнала с конкурс през 2013 г., продължила с две журирания и две класирания, както и с две обществени обсъждания на ниво „Идеен проект” и зелена светлина на работния проект, дадена от 65-членен експертен съвет в общината.

Не плочки за баня, а едроразмерни бетонни плочи с 8 сантиметра дебелина – това е поставено пред църквата, подчерта Методиева. „Целта беше да подчертаем църквата, да изпъква сградата на фона на настилката наоколо”, обясни тя и призова да изчакаме да видим градината в завършения й вид.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!